Top 10 YouTube Strategies for Finding New Customers

Total
0
Shares
στρατηγικές YouTube για την εύρεση νέων πελατών

“Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο!” – Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δεύτερη σκέψη αν ισχυριστούμε ότι αυτή ακριβώς η δήλωση, που διατυπώθηκε από έναν από τους εξαιρετικά επιτυχημένους λιανοπωλητές της εποχής του, τον Harry Gordon Selfridge, κατέχει ύψιστη σημασία ειδικά στην εποχή μας – την εποχή της ψηφιοποίησης.

Έχοντας πει αυτό- ένα από τα πιο ζωτικά χαρακτηριστικά της ψηφιοποίησης που μπαίνουν στο παιχνίδι είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο- η αλληλεπίδραση και η συσχέτιση – πράξεις αγοράς και πώλησης των επιχειρήσεων και των πελατών- η δημιουργία εσόδων για τις επιχειρήσεις και η απόκτηση των επιθυμητών υπηρεσιών που ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών κατά τη διαδικασία.

Ακριβώς όπως η ύπαρξη διαδικτυακής παρουσίας για τις εταιρείες (όλων των κατηγοριών και μεγεθών) για την ενίσχυση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους έχει γίνει το νέο μαύρο, έχει επίσης γίνει μια αναγκαιότητα στην ανταγωνιστική και πρωτοποριακή σημερινή εποχή, όπου κάθε μέρα η μία εταιρεία ξεπερνά την άλλη σε απόδοση, πωλήσεις, ικανοποίηση πελατών και τελικά κέρδη.

Ένα από τα πιο γοητευτικά εργαλεία για να γοητεύσετε και να διεγείρετε το κατάλληλο κοινό απέναντι σε αυτό που έχει να προσφέρει η εταιρεία σας και, ως εκ τούτου, να ενισχύσετε τις πωλήσεις σας είναι η διάθεση οπτικού περιεχομένου για δημόσια κατανάλωση.

Δεδομένου ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος συγκρατεί ευκολότερα τις γραφικές αναπαραστάσεις, τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από τη χρήση της δεύτερης πιο διαδεδομένης παγκόσμιας μηχανής αναζήτησης- με 1 δισεκατομμύριο ώρες παρακολούθησης κάθε μέρα (πηγή: Forbes) και η οποία είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία μέσων ενημέρωσης για την προώθηση της μάρκας σας – Σίγουρα μαντέψατε σωστά. Είναι η πλατφόρμα YouTube!

Το YouTube είναι απολύτως δωρεάν, φιλικό προς το χρήστη και έχει προσφέρει έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο να μοιράζεστε πληροφορίες με τις μάζες. Παρέχει στον χρήστη άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενο που ανεβάζουν διάφοροι άνθρωποι, δημιουργοί περιεχομένου και επιχειρήσεις. Με την πάροδο του χρόνου, έχει γίνει όχι μόνο πηγή ψυχαγωγίας, ακμάζουσες επιχειρήσεις, αλλά και μέσο εισοδήματος για το σύνολο των ανθρώπων.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το YouTube έχει καταστήσει την εκπαίδευση του κοινού, τη βελτίωση του επιπέδου εξοικείωσης και τη δημιουργία πρόσθετων εσόδων με απομακρυσμένη πρόσβαση πολύ ομαλή.

Σε αυτό το άρθρο- θα ρίξουμε φως στις 10 κορυφαίες στρατηγικές του YouTube για το πώς να μεγιστοποιήσετε τη μετατροπή των επισκεπτών σε νέους δυνητικούς πελάτες.

Γνωρίστε το κοινό-στόχο σας

Για να δημιουργήσετε περιεχόμενο για τα βίντεό σας πρέπει να γνωρίζετε το κοινό-στόχο σας στο οποίο μπορεί να απευθύνεται η μάρκα ή η υπηρεσία σας και να καταλάβετε τι είναι αυτό που ανυπομονούν να παρακολουθήσουν.

Η μετατροπή του επισκέπτη σε πελάτη σημαίνει ότι πρέπει να τον κάνετε να γνωρίζει ποια εξαιρετική ροή έχει να προσφέρει η μάρκα σας και να τον πείσετε να υποστηρίξει τις υπηρεσίες σας επειδή έχει κάποιο είδος ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι των ανταγωνιστών σας εκεί έξω.

Συνδέοντας όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Για να κάνετε τον ιστότοπό σας και το εμπορικό σας σήμα να τα θυμούνται εύκολα οι νέοι πελάτες και το κοινό, είναι σκόπιμο να συνδέσετε τον ιστότοπο με τις αντίστοιχες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης- δηλαδή το Facebook, το Twitter, το Instagram κ.λπ. ώστε να φαίνεται ότι όλα συνδέονται με το ίδιο εμπορικό σήμα και την ίδια εταιρεία.

Αυτό θα διευκολύνει στην περίπτωση ενός πελάτη που είναι σημαντικά πιο ενεργός σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, εκτός από το YouTube. Θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει αμέσως το λογότυπο, το περιεχόμενο και το όνομα της εταιρείας στο επίσημο κανάλι της στο YouTube.

Δημιουργία ευαισθητοποίησης

Δημιουργήστε ευαισθητοποίηση και εξοικείωση με τον ιστότοπο και το εμπορικό σήμα σας εξηγώντας γιατί οι άνθρωποι πρέπει να επιλέξουν τα προϊόντα σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να τους κάνετε να συσχετιστούν. Αυτό είναι το σωστό! Αυτό μπορεί να γίνει αποτελεσματικά με τη δημιουργία βίντεο που συνήθως απαντούν στις περισσότερες από τις απορίες τους που σχετίζονται με την κατηγορία που περιηγείται περισσότερο και ξεκινούν με το “Πώς να λύσετε το XYZ πρόβλημά τους”.

Μόλις χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνική, θα νιώσουν ανακουφισμένοι με μια καλύτερη αίσθηση κατανόησης του τρόπου χρήσης ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Βάζοντας εκεί έξω σχετικό περιεχόμενο με το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν, μπορείτε να περιμένετε ένα καλό ποσό μετατροπής των επισκεπτών σε υποψήφιους πελάτες.

Εκτός αυτού, γνωρίζατε ότι το μάρκετινγκ στο YouTube θα σας βοηθήσει να αναγνωριστείτε στη Google;

Λόγος από στόμα σε στόμα

Η προφορική μαρτυρία των υφιστάμενων πελατών παίζει σημαντικό ρόλο και μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό λόγο για την προσέλκυση νέων πελατών. Οι νέοι πελάτες αναζητούν πάντα την εμπειρία των χρηστών και τα σχόλια πριν επιλέξουν κάτι νέο. αν λοιπόν προσθέσετε βίντεο με σχόλια πελατών ή βίντεο με μαρτυρίες στα οποία πραγματικοί άνθρωποι εγγυώνται για το προϊόν σας ή για το πώς αυτό επηρέασε τη ζωή τους με επαρκή τρόπο, αυτό θα είναι σίγουρα ένα ισχυρό τούβλο που θα προσθέσετε στην οικοδόμηση περισσότερων πελατών σας.

Διαφημίσεις στο ρεύμα

Μία από τις έξυπνες στρατηγικές μάρκετινγκ που χρησιμοποιεί το YouTube είναι οι διαφημίσεις In-Stream. Οι διαφημίσεις In-Stream Ads μπορούν να αποτελέσουν μια καλή παγίδα για την προσέλκυση περισσότερων προβολών, καθώς πρόκειται για pre-roll, mid-roll και post-roll.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας θεατής έχει επιλέξει οποιοδήποτε βίντεο της επιλογής του για να παρακολουθήσει, αυτές οι διαφημίσεις μπορούν να εμφανιστούν πριν από την έναρξη των αντίστοιχων βίντεο, στη μέση του βίντεο που ήδη παρακολουθεί ή ακόμη και αφού μόλις έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση του βίντεο.

Λαμβάνοντας υπόψη, ότι υπάρχει μόνο ένα παράθυρο 5 δευτερολέπτων πριν ο θεατής έχει τη δυνατότητα να παραλείψει τη συγκεκριμένη διαφήμιση, ο μόνος ζωτικός παράγοντας στον οποίο πρέπει να επικεντρωθεί για αυτές τις διαφημίσεις είναι να επιδείξει μια πραγματικά κατανοητή ιδέα δείχνοντας το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του προϊόντος σας, το οποίο με τη σειρά του αναγκάζει τον θεατή να το παρακολουθήσει περαιτέρω και να κατευθυνθεί προς τον ιστότοπό σας. Εν ολίγοις, αυτοί οι τύποι διαφημίσεων είναι ένα win-win σε κάθε περίπτωση.

Σύντομο και πιασάρικο περιεχόμενο

Η συνειδητή προσπάθεια για τη δημιουργία σύντομου και ελκυστικού περιεχομένου βίντεο με μια πρέζα περιέργειας θα ήταν προτιμότερη- εκτός από το να ανεβάζετε συχνά περιεχόμενο στο κανάλι σας για να προσελκύετε τους επισκέπτες με συνέπεια, καθώς και να υποστηρίζετε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας.

Καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το YouTube είναι ένα οπτικό μέσο, αυτό που πρέπει να ληφθεί μέριμνα είναι ότι τα ανεβασμένα βίντεο θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και οπτικά ελκυστικά σε κάποιο βαθμό. Το περιεχόμενο θα πρέπει να αναρτάται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να διατηρούνται οι θεατές που επιστρέφουν στο κανάλι.

Επιπλέον, μερικές από τις ιδέες με τις οποίες μπορείτε να κρατήσετε τους θεατές κολλημένους είναι οι εξής: διεισδύοντας χιούμορ στα βίντεό σας, γκάφες, πλάνα πίσω από τις σκηνές (BTS) και ακόμη και συνεδρίες FAQ (Frequently-Asked-Questions), οι οποίες τους δίνουν έναν ακόμη λόγο να παρακολουθούν αυτά τα βίντεο και ταυτόχρονα να αποκτούν σαφήνεια για το τι έχει να προσφέρει η εταιρεία.

Διαφημίσεις στην οθόνη

Η κύρια κινητήρια δύναμη για την προσέλκυση θεατών στον ιστότοπό σας είναι η παροχή συναρπαστικών διαφημίσεων και η χρήση σωστών λέξεων-κλειδιών.

Ένας τύπος διαφημίσεων στο YouTube είναι η διαφήμιση In-Display Ad, η οποία εμφανίζεται ως πρόταση παρακολούθησης στην ακραία δεξιά πλευρά. Εάν ένας επισκέπτης έχει κάνει κλικ σε αυτό σημαίνει ότι το έχει κάνει με δική του θέληση, επομένως οι πιθανότητες είναι ότι πιθανότατα ενδιαφέρεται για τα προϊόντα σας και μπορεί να μετατραπεί σε έναν πολλά υποσχόμενο πελάτη με ευκολία.

Επαναπροσδιορισμένες διαφημίσεις

Αν μιλάμε για τις Re-Targeted Ads, μπορούν να κάνουν θαύματα. Το διαβάσατε σωστά! Μόλις ένας επισκέπτης έχει ήδη επισκεφθεί τον ιστότοπό σας και στη συνέχεια επισκεφθεί το YouTube, θα δει αμέσως τις διαφημίσεις εκεί για τον ίδιο ιστότοπο (που επισκέφθηκε προηγουμένως) μαζί με προτάσεις για παρόμοιες άλλες υπηρεσίες και προϊόντα.

Χορηγούμενα βίντεο

Εάν έχετε έναν εύπορο προϋπολογισμό για να προωθήσετε την επιχείρησή σας μέσω ενός καναλιού YouTube, μπορείτε πάντα να επωφεληθείτε από την ευκαιρία να προωθήσετε το εμπορικό σήμα σας από μεγάλους influencers του YouTube.

Αυτοί οι επιρροές μπορούν να κάνουν χρήση μιας από τις υπηρεσίες σας ή να αξιολογήσουν ένα από τα προϊόντα σας στο χορηγούμενο βίντεο τους σε συνεργασία με τη μάρκα. Αυτό ανοίγει ένα πέρασμα για τον ιστότοπο ώστε να αποκτήσει άφθονη διαδικτυακή επισκεψιμότητα. Ο ιστότοπος δέχεται συχνές επισκέψεις, διογκώνοντας τελικά τις πωλήσεις και φέρνοντας νέους πελάτες.

Ετικέτες βίντεο

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η προσθήκη ετικετών βίντεο με την εισαγωγή σχετικών λέξεων-κλειδιών μπορεί να είναι τεράστια βοήθεια όταν οι άνθρωποι αναζητούν οτιδήποτε στην ίδια κατηγορία ή ακόμη και σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτήν.

Οι ακριβείς μικρογραφίες, οι περιγραφές βίντεο και οι ετικέτες βίντεο, όλα μαζί βοηθούν στο να έχετε περισσότερες προβολές. Αφήνουν επίσης γρήγορα τον θεατή να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται αυτό το βίντεο.

Διάφορα διαδικτυακά εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν στην αναζήτηση των σωστών στοχευμένων και τρεχουσών λέξεων-κλειδιών. Μερικά από αυτά που χρησιμοποιούνται ευρέως είναι τα YouTube (Autosuggest), KeywordTool.io, TubeBuddy, vidIQ, Morning Fame, Ahrefs Keyword Explorer κ.λπ.

Συμπέρασμα

Στο σημερινό κλίμα του λυσσαλέου ανταγωνισμού, το να έχετε μόνο ουσιαστικά προϊόντα και υπηρεσίες δεν αρκεί για να τα προωθήσετε παγκοσμίως για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Χρειάζεστε πολύ περισσότερα από αυτά!

Το YouTube, που είναι ο γίγαντας του μάρκετινγκ βίντεο, έχει αναμφισβήτητα τη δυνατότητα να προωθήσει το περιεχόμενό σας, την επιχείρησή σας και να παρουσιάσει τον ιστότοπό σας στις μάζες παγκοσμίως. Χρησιμοποιώντας ακριβώς τις σωστές τεχνικές προώθησης, στρατηγικές και παρουσιάζοντας συνεχώς το Α-παιχνίδι του όσον αφορά το ακαταμάχητο διαφημιστικό περιεχόμενο, αυτή η πλατφόρμα ροής βίντεο συνεχίζει να αλλάζει τη ζωή μας προς το καλύτερο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *