The 7 biggest threats to Metaverse

Total
0
Shares
Οι 7 μεγαλύτερες απειλές για το Metaverse

Εισαγωγή το Metaverse

Η εικονική πραγματικότητα βρίσκεται στα χείλη όλων μας τα τελευταία χρόνια, αναζητώντας μια θέση για να ενταχθεί. Φέτος όμως, ο αριθμός των συζητήσεων γύρω από το θέμα πήγε στα ύψη και η εστίαση μετατοπίστηκε ξαφνικά προς μια νέα τεχνολογία – το Metaverse. Το πρώτο οικοσύστημα στον κόσμο που τροφοδοτείται από την τεχνολογία blockchain προσφέρει έναν εντελώς νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με εικονικούς κόσμους, οπουδήποτε στον κόσμο. Τώρα, με όλες τις συναρπαστικές εξελίξεις που λαμβάνουν ήδη χώρα στο Metaverse, είναι σημαντικό να καταλάβουμε αν πρέπει να ανησυχούμε ή όχι.

Πρόκειται για έναν κατανεμημένο αποθηκευτικό χώρο ψηφιακής αξίας, ο οποίος δημιουργείται από τη συνεργασία πολλών συμμετεχόντων. Αν και εξαιρετικά υποσχόμενο, αποτελεί επίσης μεγάλο στόχο για χάκερ και απατεώνες που θέλουν να λεηλατήσουν την ικανότητά του να αποθηκεύει, να καταγράφει και να διανέμει δεδομένα. Αυτές οι απειλές είναι τεράστιες σε αριθμό, αλλά ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για τους προγραμματιστές να τις αποτρέψουν πριν καταστρέψουν αυτά που ελπίζατε.

Από το διαδίκτυο μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη, το blockchain, τα smartphones και την αυτόνομη οδήγηση, υπάρχουν πολλές αναδυόμενες τάσεις που έχουμε δει και μπορούμε να δούμε σήμερα, αλλά υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα πράγματα στον αέρα που δεν μπορούμε να δούμε.

Τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ακολουθεί μια λίστα με τις μεγαλύτερες απειλές που αιφνιδιάζουν το Metaverse.

Απαιτείται προηγμένη τεχνολογία

Το Metaverse θα είναι ο πρώτος εικονικός κόσμος που θα υποστηρίζει όλους τους τύπους συσκευών εικονικής πραγματικότητας, όπως οθόνες που τοποθετούνται στο κεφάλι, κινητές συσκευές, υπολογιστές και smartphones. Πρόκειται για έναν νέο τρόπο δημιουργίας και κοινής χρήσης εικονικών κόσμων με πιο προηγμένες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η τρισδιάστατη απόδοση, η αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική κ.λπ.

Καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και πιο συνδεδεμένος, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι θα απαιτηθεί ένας αποκεντρωμένος εικονικός κόσμος, όπως το Metaverse. Η τεχνολογία που απαιτείται για αυτόν τον εικονικό κόσμο υπερβαίνει κατά πολύ την εμβέλεια της σημερινής τεχνολογίας.

Ανθρώπινες σχέσεις & κοινωνία

Έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει τις φιλίες μας, τις οικογενειακές σχέσεις και να μας κάνει πιο ευάλωτους σε κυβερνοεπιθέσεις. Οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να δημιουργήσουν νέες ταυτότητες στο Metaverse, γεγονός που θα επηρεάσει τις υπάρχουσες σχέσεις τους. Μια ταυτότητα στο Metaverse μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κυβερνοπαρακολούθηση και χειραγώγηση, γεγονός που θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις σχέσεις μας.

Λόγω της ανωνυμίας της, μπορεί να καταστρέψει τις σχέσεις και την κοινωνία. Για παράδειγμα,

  • Αν διαφωνείτε με κάποιον/α στο Metaverse, δεν θα μπορέσετε ποτέ να τον/την βρείτε στην πραγματική ζωή.
  • Αν κάποιος επιθυμεί να κάνει το σπίτι του έναν εικονικό κόσμο, μπορεί εύκολα να δημιουργήσει στενές σχέσεις με τα άβαταρ άλλων ανθρώπων σε αυτό το περιβάλλον.
  • Αν κάποιος μπορεί να εισχωρήσει στο σύστημα, θα μπορούσε να καταλάβει το άβαταρ όλων και να τους μετατρέψει σε ρομπότ.

Εθισμοί & προβλήματα υγείας

Το Metaverse είναι ένας εικονικός κόσμος όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τα avatar τους και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εθιστούν σε αυτόν τον εικονικό κόσμο και να περνούν ώρες βυθισμένοι σε αυτόν. Μπορεί επίσης να παραμελήσουν την πραγματική τους ζωή, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Το Metaverse είναι μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας, η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες να προκαλέσει εθισμό και προβλήματα υγείας. Το ακουστικό VR που αναπτύσσεται από το Metaverse Foundation είναι εξοπλισμένο με προηγμένους αισθητήρες, οι οποίοι θα επιτρέψουν στους χρήστες να βιώσουν την εικονική πραγματικότητα με μια πιο ρεαλιστική αίσθηση. Καθώς τα δεδομένα που συλλέγονται από τους αισθητήρες θα αναλύονται και θα αναλύονται περαιτέρω, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Από τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Metaverse βρίσκεται ακόμη σε νηπιακό στάδιο, αλλά αν υιοθετηθεί ευρέως και γίνει μια κύρια πλατφόρμα για τη δημιουργία εικονικών κόσμων και παιχνιδιών από τους χρήστες, θα μπορούσε να προκαλέσει εθισμό και προβλήματα υγείας.

Λόγος μίσους & ρατσισμός

Το Metaverse είναι ένας ψηφιακός κόσμος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκφράσει κανείς τις σκέψεις, τις ιδεολογίες και τα συναισθήματά του. Σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο, μπορεί κανείς να βρει πολλούς διαφορετικούς τύπους ιδεολογιών και σκέψεων. Διατηρούν επίσης αντίθετες πολιτικές ιδέες. Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές ιδεολογίες είναι ο ρατσισμός.

Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να το χρησιμοποιούν για να προωθήσουν τον ρατσισμό και τη ρητορική μίσους. Η πλατφόρμα μπορεί να γίνει ένα μέρος όπου τα άτομα μπορούν να πάνε για να μοιραστούν μηνύματα μίσους, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για την κοινωνία.

Ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια

Το πρόβλημα της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας στο Metaverse είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Η αλυσίδα μπλοκ του Metaverse είναι εξαιρετικά αποκεντρωμένη και ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στην αλυσίδα μπλοκ του Metaverse. Έτσι, οι προσωπικές σας πληροφορίες είναι ευάλωτες σε υποκλοπή, εάν δεν διασφαλιστούν σωστά. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τις ιδιωτικές σας πληροφορίες ασφαλείς, καθώς τυχόν διαρροές δεδομένων μπορεί να οδηγήσουν σε οικονομικές απώλειες.

Η Metaverse έχει λάβει πολλά μέτρα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των χρηστών, εφαρμόζοντας προηγμένη κρυπτογραφία, κρυπτογράφηση δεδομένων και βιομετρική πιστοποίηση ταυτότητας. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα κενά στο Metaverse που μπορούν να αξιοποιηθούν από χάκερ. Συνιστάται να διατηρείτε τα ιδιωτικά σας κλειδιά ασφαλή ανά πάσα στιγμή.

Προσιτότητα για όλους

Λόγω του υψηλού κόστους, το Metaverse δεν είναι προσιτό στους φτωχούς. Το κόστος πρόσβασης στο Metaverse είναι τόσο υψηλό που είναι απρόσιτο για τους περισσότερους ανθρώπους. Οι πλούσιοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να επενδύσουν στο Metaverse χωρίς δυσκολία, αλλά οι φτωχοί δεν μπορούν.

Ερωτήματα σχετικά με τη χρησιμότητα και τη συνάφεια

Το Google Glass ήταν το πρώτο παράδειγμα φορητής τεχνολογίας. Ήταν απαγορευτικά ακριβό και μόνο λίγοι και εκλεκτοί μπορούσαν να το αγοράσουν. Η τιμή των γυαλιών Google ξεπερνούσε τα 1.000 δολάρια, που είναι και το κόστος του κύριου κουπονιού του Metaverse. Το token της Metaverse μπορεί επίσης να αποτύχει όπως και τα Google Glasses, καθώς δεν υπάρχουν σταθερά σχέδια για το μέλλον της Metaverse και δεν υπάρχει σαφές όραμα για την ανάπτυξή της.

Όταν κυκλοφόρησε το Google Glass, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αλλά σύντομα διακόπηκε λόγω της συνάφειας και της κακής ποιότητας του προϊόντος. Το Metaverse μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει την ίδια μοίρα με το Google Glass.

Συμπέρασμα

Το Metaverse έχει αντιμετωπίσει πολλές επικρίσεις στο παρελθόν, αλλά καμία από αυτές δεν μπόρεσε να σταματήσει την ανάπτυξή του. Παρόλο που πολλοί διαφορετικοί παράγοντες θα μπορούσαν να απειλήσουν το μέλλον του Metaverse, εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο ελπιδοφόρα έργα στον χώρο της αλυσίδας μπλοκ σήμερα.

Το Metaverse είναι σαν το διαδίκτυο – λίγο πολύ όλοι θα το χρησιμοποιήσουν τελικά. Ωστόσο, δεν περιμένω ότι κάποια συγκεκριμένη εταιρεία θα κυριαρχήσει στην αγορά.

Αν ενδιαφέρεστε να διαβάσετε περισσότερα για το τι μπορεί να συμβεί στο Metaverse στο μέλλον, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτηση στο blog μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *