The 5 Most in-demand Skills for 2022

Total
0
Shares
Οι 5 πιο σε ζήτηση δεξιότητες για το 2022

1- Υπολογιστικό νέφος

Οι πιο περιζήτητες δεξιότητες για το 2022 για το cloud computing απευθύνονται σε επαγγελματίες της πληροφορικής που επιθυμούν να προχωρήσουν σε αυτόν τον εξελισσόμενο τομέα. Αυτοί οι ειδικοί πρέπει να αισθάνονται άνετα με το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και να είναι σε θέση να παρακολουθούν τις αλλαγές στις υποκείμενες υποδομές. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πιο προσεκτικά ορισμένες από τις πιο σημαντικές τεχνολογίες cloud που πρέπει να προσέξετε. Μάθετε περισσότερα για αυτές τις δεξιότητες και πώς μπορείτε να μπείτε στην ταχεία πορεία προς μια επικερδή καριέρα στο cloud.

Το νέφος αλλάζει και αναπτύσσεται συνεχώς, οπότε είναι επιτακτική ανάγκη να παρακολουθείτε τις νέες τάσεις και εξελίξεις προκειμένου να παραμείνετε ανταγωνιστικοί. Το νέφος αναπτύσσεται με εκθετικό ρυθμό και, ως εκ τούτου, οι δεξιότητες που διαθέτετε τώρα είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Μια πρόσφατη πανδημία στη Νοτιοανατολική Ασία έριξε σκιά στο έτος 2020, αλλά η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται. Η Forrester Research προβλέπει ότι η αγορά του cloud computing θα αυξηθεί κατά 35 τοις εκατό το 2022, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει πάντα ανάγκη για εξειδικευμένα άτομα με AWS ή άλλες προηγμένες τεχνολογίες cloud.

Είτε ενδιαφέρεστε για την οικοδόμηση και τη συντήρηση μιας επιχείρησης που βασίζεται στο cloud είτε για την οικοδόμηση της δικής σας, οι δεξιότητες cloud έχουν μεγάλη ζήτηση. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Deloitte, η αγορά για τις δημόσιες υπηρεσίες cloud θα αυξηθεί στα 482 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022, σημειώνοντας αύξηση 21,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι εταιρείες κατασκευάζουν ολοένα και περισσότερο προϊόντα και υπηρεσίες στο cloud και η πρόσληψη επαγγελματιών αρχιτεκτονικής cloud-native αναμένεται να είναι μια καυτή τάση.

1- Υπολογιστικό νέφος

2- Μάρκετινγκ περιεχομένου

Ο κλάδος του μάρκετινγκ περιεχομένου αλλάζει και εξελίσσεται διαρκώς, καθιστώντας σημαντικό να είστε ενήμεροι για τις τελευταίες τάσεις και τεχνολογίες. Υπάρχουν πολλές μαλακές και σκληρές δεξιότητες που απαιτούνται για να είναι κανείς επιτυχημένος έμπορος περιεχομένου. Ορισμένες από τις πιο σημαντικές από αυτές περιλαμβάνουν τη συγγραφή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το SEO, το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη διαχείριση έργων, το σχεδιασμό και τις εφαρμογές. Οι ακόλουθες δεξιότητες είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σας ως έμπορος περιεχομένου. Για να κάνετε τις προσπάθειές σας πιο αποτελεσματικές, πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με αυτές τις δεξιότητες.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι μια στρατηγική για την προσέγγιση υποψήφιων πελατών και τη μετατροπή τους σε πελάτες. Για να πετύχετε σε αυτόν τον τομέα, πρέπει να αναπτύξετε τις 9 πιο πολύτιμες δεξιότητες μάρκετινγκ περιεχομένου. Μία από τις πιο κρίσιμες από αυτές είναι η συγγραφή περιεχομένου, η οποία είναι απαραίτητη για τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας. Θα πρέπει να μάθετε τη σωστή χρήση της γραμματικής και να ελέγχετε για ορθογραφικά λάθη χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το Grammarly. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε τις πιο πρόσφατες τάσεις στο μάρκετινγκ περιεχομένου, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τις προσπάθειές σας αναλόγως.

Εκτός από τη συγγραφή, οι έμποροι περιεχομένου πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία και τεχνικές. Εκτός από τη συγγραφή, μπορεί να χρειαστεί να μάθετε να χρησιμοποιείτε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, να χρησιμοποιείτε λογισμικό ανάλυσης και ακόμη και να εξατομικεύετε το περιεχόμενο για ορισμένα κοινά. Η κατάρτιση και η εκπαίδευση είναι απαραίτητες για τους έμπορους περιεχομένου, ειδικά για όσους μόλις ξεκινούν. Ο κλάδος του μάρκετινγκ περιεχομένου αλλάζει διαρκώς και πρέπει να είστε σε θέση να προσαρμόζεστε σε αυτόν.

3- Τεχνητή νοημοσύνη

Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι ακριβώς καινούργια, δεν χρησιμοποιείται ακόμα ευρέως στην καθημερινή μας ζωή. Και ενώ η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα για πολλές επιχειρήσεις, μπορεί επίσης να αποτελέσει και υποχρέωση. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μάθετε τις πιο περιζήτητες δεξιότητες σε αυτόν τον τομέα. Ακολουθούν οι πέντε κορυφαίες δεξιότητες για την τεχνητή νοημοσύνη το 2022. Αυτές οι θέσεις εργασίας θα απαιτούν ποικίλες δεξιότητες και εμπειρία.

Οι επιστήμονες δεδομένων και οι μηχανικοί ΤΝ πρέπει να γνωρίζουν πώς να χειρίζονται μεγάλες ποσότητες δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των streaming, του επιπέδου παραγωγής και των petabytes. Οι δεξιότητες που χρειάζονται είναι σε τεχνολογίες μεγάλων δεδομένων, όπως το Hadoop, η MongoDB, η Cassandra και το PyTorch. Πρέπει επίσης να έχουν εξαιρετικές δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και να είναι άνετοι στη χρήση διαφόρων βάσεων δεδομένων. Και η πιο σημαντική δεξιότητα ΤΝ για το 2022 είναι η επικοινωνία.

Με την αύξηση των δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη καθίσταται απαραίτητη δεξιότητα για πολλούς οργανισμούς. Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η Amazon χρησιμοποιεί AI για την πρόβλεψη της ζήτησης. Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης μπορούν να καθορίσουν πόσα προϊόντα πρέπει να πουλήσουν, γεγονός που τους βοηθά να μειώσουν το κόστος αποθήκευσης. Και ο τομέας της ΤΝ δεν περιορίζεται στο λιανικό εμπόριο – χρησιμοποιείται επίσης για χειρουργικά ρομπότ και λογισμικό αναγνώρισης προσώπου. Ωστόσο, αυτές οι θέσεις εργασίας θα απαιτήσουν θεμέλια στη στατιστική και τον σχεδιασμό λογισμικού.

4- Απομακρυσμένη επικοινωνία και συνεργασία

Αφήστε με να μαντέψω, σχεδόν κάθε αγγελία για μια θέση εργασίας στην εταιρεία σας γράφει: Είσαι ομαδικός παίκτης. Είσαι σίγουρος; Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο να αναφέρουμε ακόμα. Ωστόσο, η πανδημία μάς δίδαξε ότι η εργασία από απόσταση μπορεί πράγματι να είναι μια δεξιότητα που τα μέλη της ομάδας σας θα πρέπει να μπορούν να κατέχουν. Η επιχείρησή σας μπορεί να προσφέρει απομακρυσμένη εργασία ή μπορεί ακόμη και να βασίζεται πλήρως σε αυτήν.

Εάν η ομάδα σας δεν βρίσκεται όλη σε μια τοποθεσία ή ακόμη και αν είναι διασκορπισμένη σε διαφορετικές τοποθεσίες, η επικοινωνία και η συνεργασία της ομάδας μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, ολόκληρη η ροή εργασίας μπορεί να διακοπεί, η εμπιστοσύνη είναι πιο δύσκολο να εδραιωθεί και η δυναμική της ομάδας πάει περίπατο. Όταν κατακτηθεί αυτή η δεξιότητα, δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της ομάδας σας να αλληλεπιδρούν αποτελεσματικά και αποδοτικά μεταξύ τους, ανεξάρτητα από την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται.

Για να ενισχύσετε τη συνεργασία και την εξ αποστάσεως επικοινωνία σας, είναι απαραίτητο να διαθέτετε τα κατάλληλα εργαλεία και υποδομές για όλες τις ομάδες (π.χ. Slack, Microsoft Teams, Google Meet). Είναι επίσης ωφέλιμο να οργανώνετε μια τακτική συνάντηση ώστε όλα τα μέλη της ομάδας να μπορούν να βλέπουν ο ένας τον άλλον και να μοιράζονται λεπτομέρειες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του έργου.

5 – Ανάπτυξη ιστού

Αν θέλετε να έχετε μια επιτυχημένη καριέρα στην ανάπτυξη ιστοσελίδων, θα πρέπει να έχετε μια ισχυρή κατανόηση των δεξιοτήτων που αναζητούν οι εργοδότες στους προγραμματιστές. Παρακάτω παρατίθενται οι 10 κορυφαίες δεξιότητες που είναι περιζήτητες για το 2022: SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης), HTML, CSS και JavaScript. Αυτές οι δεξιότητες είναι απαραίτητες για κάθε προγραμματιστή και είναι απαραίτητες για να είναι κανείς ανταγωνιστικός στον τομέα. Για να αυξήσετε τις πιθανότητες πρόσληψής σας, μάθετε αυτές τις δεξιότητες.

Ενώ μπορεί να είστε ήδη εξοικειωμένοι με την HTML, την CSS και τη Java, το Διαδίκτυο αλλάζει συνεχώς. Οι πιο σύγχρονες δεξιότητες ανάπτυξης ιστοσελίδων θα είναι ιδιαίτερα περιζήτητες, καθώς η ζήτηση για αυτές τις δεξιότητες συνεχίζει να αυξάνεται. Η παρακολούθηση δωρεάν διαδικτυακών σύντομων μαθημάτων ανάπτυξης ιστοσελίδων θα σας επιτρέψει να μάθετε τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και γλώσσες προγραμματισμού. Με αυτές τις δεξιότητες, θα είστε σε θέση να δημιουργείτε διαδραστικούς ιστότοπους που θα εμπλέκουν τους χρήστες με τρόπο που δεν είχαν φανταστεί ποτέ.

Οι πιο συνηθισμένες γλώσσες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ιστότοπων και εφαρμογών είναι η HTML, η PHP και η Python. Η HTML/CSS και η JavaScript είναι οι πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού, αλλά είναι σημαντικό να μάθετε πιο πρόσφατες γλώσσες, όπως η Ruby, η Angular ή η Ruby. Θα πρέπει επίσης να μάθετε να χρησιμοποιείτε προηγμένα πλαίσια και γλώσσες προγραμματισμού για να βελτιώσετε την αναγνωσιμότητα και την πλοήγηση του ιστοτόπου σας. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τα βασικά στοιχεία της front-end ανάπτυξης, η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα προς το σχεδιασμό ενός ιστότοπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *