The Top 5 Social Media Marketing Trends in 2022

Total
0
Shares
Social Media Marketing που πρέπει να προσέξετε το 2022

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας αλλαγής στον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές πωλούν τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και, καθώς η φήμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξάνεται συνεχώς. Το 2021 φτάσαμε σε πάνω από 3,7 δισεκατομμύρια χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως.

οι κατασκευαστές όχι μόνο αναρωτιούνται πώς μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το μεγάλο κοινό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το επόμενο έτος, αλλά και αναρωτιούνται: “Ποιες τάσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να υπολογίσουμε σε αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο;” Για να εξετάσουμε περισσότερα σχετικά με το τι μπορούν να υπολογίζουν οι κατασκευαστές το 2022, συγκεντρώσαμε επτά τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που στηρίζονται σε έρευνες και τις οποίες οι έμποροι θα πρέπει να προσέξουν το 2022. Ας βουτήξουμε, λοιπόν, στο θέμα.

Μια άνοδος στην οικονομία του δημιουργού

Αν και είναι μόλις η αρχή, επί του παρόντος, η οικονομία του δημιουργού αξίζει πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Και όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν αρχίσει να επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στις αγορές του δημιουργού, όπως – το TikTok, το Instagram, το Pinterest ή ακόμη και το LinkedIn. Αυτά τα εργαλεία καθιστούν αβίαστη τη σύνδεση των δημιουργών με την αγορά-στόχο τους και τη συνεργασία με τις μάρκες.

Με τα συστήματα κοινωνικών μέσων να εισρέουν ακόμη περισσότερο στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι λογικό για τους επενδυτές να βάλουν χρήματα στη δημιουργία περιεχομένου που οδηγεί στη δέσμευση, στην ανάπτυξη περίεργων κοινοτήτων και στην πώληση προϊόντων. Και η αγορά των δημιουργών δεν πρόκειται να υπερκορεσθεί σύντομα. Διότι υπάρχουν πολλοί δημιουργοί που υφίστανται τεράστια ανάπτυξη μέσα στα τελευταία δύο χρόνια. Μένοντας προσκολλημένοι στη θέση τους, η ανάπτυξή τους αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτη από τέτοιους δημιουργούς και είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει το ίδιο τουλάχιστον για ένα ή δύο χρόνια ακόμα.

Αφιερωμένες προσλήψεις στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια αναμφισβήτητα αποτελεσματική μέθοδος για την επιχείρησή σας. Και δεν είναι μόνο για την αναγνωρισιμότητα της μάρκας, είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την παραγωγή πωλήσεων. Το 79% των ανθρώπων συμφωνεί με το γεγονός ότι το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζει ουσιαστικά τις αγοραστικές τους αποφάσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να δείτε μεγαλύτερες επιχειρήσεις να παραμένουν αφοσιωμένες στις προσλήψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2022, αντί να αναθέτουν σε ένα ταραχώδες συνεργείο διαφήμισης και μάρκετινγκ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως δευτερεύον έργο.

Σύμφωνα με τον Jotform, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Aytekin Tank μια μεγάλη τάση των κοινωνικών μέσων το 2022 θα είναι, η πραγματοποίηση δεσμευμένων μισθώσεων. Επί του παρόντος, οι εταιρείες συχνά ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω μιας επιτροπής ή ενός ελεύθερου επαγγελματία. Αλλά η ταλαιπωρία είναι όταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι ειδικά για την εταιρεία. Τότε είναι που οι μάρκες χάνουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε έσοδα. Μια δεσμευμένη μίσθωση κοινωνικών μέσων μπορεί να αφαιρέσει αυτή την ταλαιπωρία και να βοηθήσει τις ομάδες να αναπτύξουν συστήματα, να διατηρήσουν καρτέλες στις κοινωνικές αναλύσεις, να γίνουν μέρος μοναδικών για τον κλάδο συζητήσεων. Επιπλέον, μπορεί να πειραματιστεί με νέα συστήματα και τάσεις και ακόμη περισσότερο.

Η διαφημιστική εκστρατεία που δημιουργείται από τα κάθετα βίντεο μικρής διάρκειας θα παραμείνει

Χάρη στην άνοδο του TikTok και των ρολών του Instagram, η σύντομη μορφή βίντεο έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Το περιεχόμενο βίντεο αναδεικνύεται από την πολύ βασική αφήγηση ιστοριών στην πιο ελκυστική μέθοδο για την προώθηση των πωλήσεων. Η πραγματικότητα είναι η εξής:

  • Τα βίντεο στο Instagram επιτυγχάνουν μεγαλύτερη εμπλοκή από ό,τι οι διάφορες μορφές
  • Τα tweets με ταινίες δημιουργούν 10 φορές μεγαλύτερη εμπλοκή από αυτά που δεν έχουν
  • Το Pinterest προανήγγειλε 240% εκτίναξη YoY των φυσικών βίντεο pins από το 2020 έως το 2021
  • Μόνο το 2021, είδαμε τους κατασκευαστές, αλλά και τους δημιουργούς, να χρησιμοποιούν βίντεο για να συνδεθούν με το κοινό-στόχο τους σε βαθύτερο επίπεδο, να αναδείξουν προϊόντα και να αυξήσουν την εστίαση με αυτό που τους ενδιαφέρει.

Έτσι, το 2022, προβλέπουμε ότι θα δούμε να εμφανίζονται πολλές πρόσφατες τάσεις και καινοτόμο υλικό περιεχομένου – είτε πρόκειται για δημιουργία γέλιου είτε για απλά ενημερωτικά σεμινάρια.

Η επαυξημένη πραγματικότητα θα προτιμάται όλο και περισσότερο

Έχουμε ήδη συνηθίσει την Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR), η οποία υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Και με τον καιρό, μετατρέπεται σε όλο και πιο συνηθισμένα μέρη για τις μάρκες που την εφαρμόζουν και επιτρέπουν στους καταναλωτές να την ελέγχουν πριν από την αγορά. Όχι μόνο έχει αποδειχθεί ότι έχει αντίκτυπο για κάθε επιχείρηση, αλλά έχει επίσης ενισχύσει τα ποσοστά κλικ κατά 33 τοις εκατό. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το 2022, η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) είναι αυτό που θα γίνει τυπικά η προτίμηση ενός καταναλωτή πριν αποφασίσει για οποιαδήποτε μάρκα.

Από την άλλη πλευρά, για τους κατασκευαστές, η διαφήμιση και το μάρκετινγκ μέσω AR είναι ένας τρόπος να προσεγγίσουν τις μάζες με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Το ενδιαφέρον και η εμπλοκή με το AR έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα, τα τελευταία δύο χρόνια, πάνω από 200 εκατομμύρια συνομιλητές του Snap επαυξάνουν την πραγματικότητα κάθε μέρα. Έτσι, είναι σαφές ότι αυτή η τάση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι εδώ για να μείνει. Επιπλέον, είναι η πιο απλή που πρόκειται να αναπτυχθεί.

Τα μιμίδια θα αναδυθούν ως μια νέα γλώσσα

Τα μιμίδια είναι η εφεύρεση της διαδικασίας της σκέψης που θέλει να μεταφέρει ιδέες στον συντομότερο δυνατό χρόνο χρησιμοποιώντας ήδη διαθέσιμα δεδομένα. Χρησιμοποιούνται για να κάνουν κάποιον να συσχετιστεί ακριβώς με αυτό που αισθάνεστε αυτή τη στιγμή μέσω μιας εμπειρίας που έχετε ήδη υποστεί και οι δύο. Η ευκολία των μιμιδίων είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις μάρκες για να συναισθανθούν και να θέσουν δυνατά το μήνυμα για τη θέση τους σε ένα συγκεκριμένο πράγμα. Και αν οι καταναλωτές τους ταυτίζονται με αυτό, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να δημιουργηθεί ένα Call to Action. Εξαιτίας αυτού του αντίκτυπου, η δημιουργία μιμιδιών γίνεται μια νέα προσφορά υπηρεσιών συνολικά.

Το συμπέρασμα

Κυρίως οτιδήποτε δημιουργεί αντίκτυπο σε μικρότερο χρονικό διάστημα, ακόμη και αν διαρκεί για μικρότερο χρονικό διάστημα, θα μπορούσε να προωθηθεί και να εφαρμοστεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κόσμος είναι έτοιμος να γίνει μάρτυρας του Metaverse, το οποίο θα αλλάξει δραστικά όλες αυτές τις τάσεις. Αν σήμερα, υπάρχει μια λεπτή γραμμή διαφοράς μεταξύ της αντικειμενικής και της φανταστικής πραγματικότητας, μετά τη δημιουργία του MetaVerse, θα είναι ακόμη πιο λεπτή.

Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, η δημιουργία του Metaverse θα γεννήσει επίσης μερικές από τις πιο καινοτόμες τάσεις και εργαλεία των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης που θα ενισχύσουν την εικονική πραγματικότητα όσο καμία άλλη. Και όσο γρήγορα θα είμαστε σε θέση να βιώσουμε ή να νιώσουμε μακρινά συναισθήματα, υφές και άλλα, τόσο αργότερα θα είμαστε σε θέση να συμπάσχουμε, να συναισθανόμαστε και να συνειδητοποιούμε τα συναισθήματα των κοντινών μας ανθρώπων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *