How To Make Money On Instagram From Your Popularity

Total
0
Shares
κερδίζουν χρήματα instagram

Το Instagram είναι στην πραγματικότητα μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Από την αρχή, αυτή η εφαρμογή είχε σκοπό να παρέχει έναν τρόπο να μοιράζεστε φωτογραφίες με άλλους ανθρώπους.

Το Instagram είναι πολύ δημοφιλές για να απαθανατίζετε στιγμές με την οικογένεια ή τους φίλους σας και να μοιράζεστε selfies ή φωτογραφίες που μπορεί να σας αρέσει να δημοσιεύετε δημόσια, από το τέλειο τοπίο μέχρι ένα πιάτο που παραγγείλατε στο εστιατόριο. Στην πραγματικότητα, το Instagram δεν είναι μόνο ένα κοινωνικό δίκτυο που βασίζεται στις φωτογραφίες, αλλά υποστηρίζει επίσης βίντεο και, πιο πρόσφατα με το Reels, ακόμη και μορφή σύντομων βίντεο σε μια προσπάθεια να ακολουθήσει την επιτυχία του TikTok.

Η εφαρμογή είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο δημοφιλείς μεταξύ των εφήβων και των νέων γενικά, αν και το Instagram εξακολουθεί να απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων που θέλουν να έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να παραμείνουν σε επαφή με τους πελάτες τους.

Η εποχή των influencers που εκμεταλλεύονται το Instagram

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του Instagram, μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων έχει γνωρίσει ιδιαίτερη σημασία: οι influencers. Πρόκειται στην πραγματικότητα για διασημότητες ή ακόμη και για απλούς ανθρώπους που κατάφεραν να αποκτήσουν μεγάλο αριθμό followers στη δημοφιλή εφαρμογή (μπορεί να είναι για οποιονδήποτε λόγο, ακόμη και το να έχει κάποιος κάποιες viral αναρτήσεις ή βίντεο μπορεί να είναι αρκετό για να αρχίσει να αναπτύσσεται ως μικρός influencer). Όταν κάποιος αναπτύσσεται τόσο πολύ στο Instagram, μπορεί να συμβεί αυτό που μπορεί να θεωρείται ένα απλό χόμπι από πολλούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν την εφαρμογή απλώς για να δημοσιεύουν περιστασιακά selfies, να μετατραπεί σε μια πραγματική ευκαιρία για να κερδίσουν χρήματα.

Το YouTube διαθέτει πρόγραμμα νομισματοποίησης, το Instagram δεν το παρέχει

Ένα από τα πιο επαναλαμβανόμενα γεγονότα κατά της ιδέας ότι μπορείτε να κερδίσετε χρήματα με το Instagram βγαίνει στην επιφάνεια όταν η εφαρμογή συγκρίνεται με το YouTube. Στο YouTube υπάρχει ένα πρόγραμμα νομισματοποίησης που επιτρέπει στους δημιουργούς να κερδίζουν ένα ποσοστό από τα δικαιώματα που παράγονται από τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στα βίντεο. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι, κάθε φορά που παρακολουθείτε περιεχόμενο κάποιου διάσημου στο YouTube και βλέπετε μια διαφήμιση στην αρχή ή κατά τη διάρκεια του βίντεο, τα κέρδη που προκύπτουν από αυτή τη διαφήμιση μοιράζονται μεταξύ της Google (της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το YouTube) και του δημιουργού. Ενώ υπάρχουν παρόμοια προγράμματα νομισματοποίησης και για όσους δημοσιεύουν βίντεο κυρίως σε σελίδες του Facebook, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ειδικά φτιαγμένο για τους influencers του Instagram. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι άνθρωποι που είναι διάσημοι στο Instagram δεν πρόκειται να βγάλουν χρήματα μέσω διαφημίσεων.

Πώς μπορεί λοιπόν ένας influencer να βγάλει χρήματα από το Instagram

Οι δημιουργοί του YouTube δεν κερδίζουν όλα τα χρήματά τους μόνο από τις διαφημίσεις. Υπάρχουν πολλές άλλες ευκαιρίες που προσφέρει το YouTube, όπως η δυνατότητα να ορίσουν συνδρομές επί πληρωμή προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε premium βίντεο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένας διάσημος δημιουργός δεν μπορεί να κερδίσει χρήματα αν δεν αξιοποιήσει το περιεχόμενό του μέσω διαφημίσεων. Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και για τους influencers του Instagram. Στην πραγματικότητα κερδίζουν κυρίως από συγκεκριμένες συνεργασίες που μπορεί να θελήσουν να υπογράψουν μαζί τους οι εταιρείες προκειμένου να προωθήσουν κάποια προϊόντα. Για παράδειγμα, διάσημες μάρκες μόδας ή καλλυντικών συχνά πληρώνουν τους influencers για τη χορηγία των προϊόντων τους.

Οι δυσκολίες στη νομισματοποίηση του Instagram

Στις μέρες μας δεν είναι εύκολο να βγάλει κανείς εισόδημα μέσω της δημιουργίας βίντεο στο YouTube. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω των στενών περιορισμών που επιτρέπουν μόνο σε ορισμένους δημιουργούς με πολύ υψηλό αριθμό εμπλοκής (συμπεριλαμβανομένου σημαντικού αριθμού ακολούθων και ωρών συνολικών προβολών) να ενταχθούν στο πρόγραμμα νομισματοποίησης. Παρά την κοινή πεποίθηση ότι η δημιουργία βίντεο στο YouTube μπορεί να οδηγήσει σε σταθερό εισόδημα, στην πραγματικότητα αυτό είναι κάτι που μόνο λίγοι δημιουργοί μπορούν να επιτύχουν και, σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς να μιλάμε για μεγάλα χρηματικά ποσά.

Κατά μία έννοια, αυτό ισχύει και για τους influencers στο Instagram. Η νομισματοποίηση του περιεχομένου που δημοσιεύετε στη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών μπορεί να είναι πολύ δύσκολη, αν δεν είστε αρκετά διάσημοι ώστε να πείσετε τις εταιρείες ότι πρέπει να επενδύσουν σε χορηγίες μαζί σας. Βέβαια, το Instagram μπορεί να σας προσφέρει πρόσθετες ευκαιρίες κέρδους, αν το χρησιμοποιείτε μαζί με άλλες ευκαιρίες για να κερδίσετε χρήματα. Για παράδειγμα, είναι πολύ συνηθισμένο για τους δημιουργούς του YouTube που κερδίζουν εισόδημα μέσω των βίντεο τους, να διατηρούν υψηλή παρουσία και στο Instagram: με αυτόν τον τρόπο μπορούν να προωθήσουν πράγματα που δημοσιεύουν στη δημοφιλή υπηρεσία διαμοιρασμού βίντεο, ώστε το κοινό τους στο Instagram να ασχοληθεί και με το κανάλι τους στο YouTube.

Εν κατακλείδι, το Instagram παρέχει ευκαιρίες νομισματοποίησης, παρόλα αυτά μπορεί να μην είναι τόσο άμεσες όσο αυτές που προσφέρονται από πλατφόρμες όπως το YouTube. Επιπλέον, η νομισματοποίηση του Instagram μπορεί να είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους που δεν είναι αρκετά διάσημοι ώστε να προσεγγίσουν το πιθανό ενδιαφέρον των εταιρειών που επιφυλάσσουν έναν προϋπολογισμό για τη χορηγία των προϊόντων τους με διάσημους ανθρώπους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *