How to Deactivate or Delete a Facebook Account Completely

Total
0
Shares
Πώς να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε εντελώς έναν λογαριασμό στο Facebook

Στην αρχή, το Facebook ήταν η κορυφαία υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Μια ιδέα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο πανεπιστήμιο οδήγησε σε μια πλήρη επανάσταση των δυνατοτήτων μας να μένουμε σε επαφή με άλλους ανθρώπους από οποιαδήποτε απόσταση, χρησιμοποιώντας απλώς έναν υπολογιστή ή ένα smartphone.

Το Facebook ήταν πάντα επιτυχημένο εξαιτίας των διαφόρων χαρακτηριστικών που προσφέρει: δυνατότητα διατήρησης προφίλ και χρήσης του για την ανάρτηση καταστάσεων, φωτογραφιών και βίντεο- δυνατότητα αποστολής ιδιωτικών μηνυμάτων και πραγματοποίησης κλήσεων και βιντεοκλήσεων με άλλους χρήστες- δυνατότητα δημιουργίας ομάδων και σύνδεσης με συναδέλφους, συμμαθητές ή απλώς με άτομα που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα- σελίδες επιχειρήσεων και διασημοτήτων και, τέλος, εκδηλώσεις.

Το Facebook αντιμετώπιζε πάντα τον ανταγωνισμό από υπηρεσίες όπως το Twitter και το YouTube και, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, υπήρχε ακόμη και το Google+ που προσπαθούσε να προτείνει μια εναλλακτική λύση στο πλάσμα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Στην πραγματικότητα, οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές του μπλε κοινωνικού δικτύου είναι το Instagram (αν και εξακολουθεί να ανήκει στη Meta, τον όμιλο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, οπότε είναι ουσιαστικά ένας εσωτερικός ανταγωνιστής), το TikTok και η μακροχρόνια υπηρεσία YouTube.

Καμία από αυτές τις υπηρεσίες δεν προσφέρει όλες τις δυνατότητες που παρέχει το Facebook, παρόλα αυτά αυξάνονται πολύ και ειδικά στις νεότερες γενιές αποτελούν ακόμη και την πρώτη επιλογή, θέτοντας ένα δίλημμα για το ενδεχόμενο μέλλον του Facebook. Σε κάθε περίπτωση, στην πραγματικότητα η υπηρεσία εξακολουθεί να χρησιμοποιείται. Παρόλα αυτά, μπορεί να υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα προτιμούσε να απενεργοποιήσει ή ακόμη και να διαγράψει τον λογαριασμό του στο Facebook. Αυτό το άρθρο πρόκειται να δείξει πώς να το κάνετε.

Γιατί μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο Facebook

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο Facebook. Αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • το γεγονός ότι το Facebook χρησιμοποιείται γενικά λιγότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν, οπότε μπορεί να έχετε φίλους που δεν ενημερώνουν το προφίλ τους και δεν συνδέονται: αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχετε κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να παραμείνετε ξανά εκεί.
  • ανησυχίες σχετικά με το απόρρητό σας και τον τρόπο επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων.
  • έλλειψη ενδιαφέροντος για τις σελίδες και τις ομάδες που συνηθίζατε να ακολουθείτε κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιτυχίας του Facebook.
  • να είστε πιο ικανοποιημένοι με εναλλακτικές υπηρεσίες όπως το YouTube, το TikTok ή το Instagram.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε το προφίλ σας στο Facebook, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε τα βήματα που απαιτούνται για να βγείτε τελικά από το δημιούργημα του Mark Zuckerberg.

Πώς να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook

Η απενεργοποίηση του λογαριασμού σας στο Facebook σημαίνει την απόκρυψη του προφίλ σας και όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτό (συμπάθειες, σχόλια, σελίδες, αναρτήσεις, εκδηλώσεις κ.λπ.) σε άλλους χρήστες. Η επαναδραστηριοποίησή του είναι τόσο απλή όσο και η επανασύνδεση: τότε το προφίλ σας είναι και πάλι προσβάσιμο στους άλλους και όλο το περιεχόμενό σας επανέρχεται επίσης. Αυτή η λύση είναι καλή εάν:

  • απλά θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το κοινωνικό δίκτυο χωρίς να το εγκαταλείψετε για πάντα.
  • δεν ανησυχείτε για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Facebook και απλώς θέλετε να το εγκαταλείψετε λαμβάνοντας επίσης υπόψη το ενδεχόμενο να αλλάξετε ιδέα στο μέλλον: σε αυτή την περίπτωση θα μπορείτε πάντα να επαναφέρετε το προφίλ σας χωρίς να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό και να ξεκινήσετε από το μηδέν.

Η απενεργοποίηση του λογαριασμού σας στο Facebook είναι πολύ απλή και απαιτεί μόνο να επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα του Facebook. Η απενεργοποίηση γίνεται αμέσως, στη συνέχεια, αν στο μέλλον αλλάξετε ιδέα, θα χρειαστεί απλώς να συνδεθείτε και ο λογαριασμός σας θα αποκατασταθεί αυτόματα. Σημειώστε επίσης ότι, ενώ το προφίλ σας είναι απενεργοποιημένο, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Messenger για να μένετε σε επαφή με άλλα άτομα.

Πώς να διαγράψετε οριστικά το λογαριασμό σας στο Facebook

Η διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook σημαίνει ότι πρόκειται να ακυρώσετε το προφίλ σας και όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με αυτό από τους διακομιστές του Facebook (ακόμη και αν εξακολουθούν να διατηρούν ένα αντίγραφο ασφαλείας ορισμένων δεδομένων σας για ορισμένο χρονικό διάστημα ακόμη και μετά τη διαγραφή).

Αφού το κάνετε αυτό, θα έχετε ένα χρονικό διάστημα 30 ημερών κατά το οποίο ο λογαριασμός σας θα είναι μόνο απενεργοποιημένος: θα μπορείτε να αλλάξετε ιδέα και να ανατρέψετε την ακύρωση του προφίλ σας εντός αυτού του χρονικού διαστήματος. Μετά από 30 ημέρες ο λογαριασμός σας έχει χαθεί για πάντα και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να τον επαναφέρετε.

Η διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook αντί για την απενεργοποίησή του μπορεί να είναι καλή λύση εάν είστε 100% σίγουροι ότι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά το κοινωνικό δίκτυο στο μέλλον και επίσης ανησυχείτε αρκετά για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ώστε να μην έχετε υπόψη σας ακόμη και το ενδεχόμενο να αλλάξετε ιδέα στο μέλλον. Μπορεί επίσης να είναι καλό αν απλά θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Facebook, αλλά ξεκινώντας από έναν εντελώς νέο λογαριασμό και με νέες συνδέσεις.

Για να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook πρέπει να επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα και να επιλέξετε “Διαγραφή λογαριασμού”. Ξεκινώντας από αυτό, αρχίζει η περίοδος των 30 ημερών και θα είστε ακόμα εγκαίρως έτοιμοι να αλλάξετε τελικά ιδέα. Μετά από 30 ημέρες όλα όσα σας αφορούν θα διαγραφούν και ο λογαριασμός σας θα εξαφανιστεί για πάντα. Η διαγραφή επηρεάζει επίσης την ικανότητά σας να χρησιμοποιείτε το Messenger, οπότε θα χάσετε και όλες τις συνομιλίες σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *