How Does the YouTube Algorithm Actually Work?

Total
0
Shares
αλγόριθμοι youtube

Το YouTube είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που παρέχει σε όλους τη δυνατότητα να ανεβάσουν ένα βίντεο οποιουδήποτε είδους και να κερδίσουν ένα σημαντικό ποσό χρημάτων, ανάλογα με την επιτυχία του βίντεο. Κάθε λεπτό δημοσιεύονται εκατοντάδες ώρες βίντεο στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, με τις μεγάλες επιλογές έρχεται και ο μεγάλος ανταγωνισμός, γεγονός που καθιστά τραβηγμένο το να πούμε ότι όλοι στο YouTube κερδίζουν κάτι. Πώς λοιπόν να αναζητήσετε τις σωστές στρατηγικές που πρέπει να υιοθετήσετε, ώστε να μπορέσετε να γίνετε γνωστός ως επιτυχημένος YouTuber;

Τι ακριβώς σημαίνει αλγόριθμος;

Ένας αλγόριθμος αναφέρεται σε ένα σύνολο διαδοχικών βημάτων για την επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος. Μια κοινή φράση στον κόσμο της πληροφορικής, ένας αλγόριθμος έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει την ευχέρεια και την αποτελεσματικότητα του συστήματος εργασίας. Με απλά λόγια, το πώς λειτουργεί ένα συγκεκριμένο πράγμα, είναι αλγόριθμος.

Ο αλγόριθμος του YouTube καθορίζει την επιτυχία ενός βίντεο λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως το CTR. Μέσω του αλγορίθμου του συνιστώνται βίντεο σε διαφορετικά άτομα ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους. Οι δύο βασικοί βασικοί στόχοι στον τρέχοντα αλγόριθμο σύμφωνα με τη διοίκηση της πλατφόρμας είναι: να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν αυτό που θέλουν να παρακολουθήσουν και να τους κάνει να συνεχίσουν να παρακολουθούν αυτά τα βίντεο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα βασικά σημεία στον καθορισμό του αλγορίθμου του YouTube συνεχίζουν να αλλάζουν σχεδόν κάθε χρόνο, καθώς γίνεται ευάλωτος στο να σπάσει αφού οι άνθρωποι πάρουν την ουσία του.

YouTube αλγόριθμος

Βασικοί παράγοντες για τον καθορισμό του αλγορίθμου

Οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν γενικά τον αλγόριθμο του YouTube είναι οι εξής:

Μικρογραφία:

Η μικρογραφία ενός βίντεο ασκεί μεγάλη επιρροή στο πόσο πιθανό είναι να προταθεί το βίντεο σας. Το Thumbnail του βίντεο σας θα πρέπει να είναι εντυπωσιακό, το οποίο, κατά συνέπεια, είναι πιθανό να αυξήσει το ποσοστό κλικ. Θα πρέπει επίσης να είναι ακριβής και όσο το δυνατόν ακριβέστερη, καθώς η ανακρίβεια στη μικρογραφία θα αποδειχθεί clickbait, το οποίο, αν και μπορεί να αυξήσει το CTR σας, θα μειώσει όμως τη διατήρηση και τη δέσμευση του κοινού.

Ποσοστό κλικ:

Το ποσοστό κλικ είναι η αναλογία του βίντεο σας που κάνουν κλικ οι άνθρωποι προς τον αριθμό των εμφανίσεων (αριθμός των ανθρώπων που συνιστούν το συγκεκριμένο βίντεο). Ένα μέσο CTR μπορεί να είναι κάτι μεταξύ 2-10%. Τα νέα κανάλια με σχετικά μικρότερο κοινό έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν σημαντικό CTR, το οποίο μπορεί να μειωθεί σιγά σιγά καθώς το κανάλι αναπτύσσεται, αν δεν ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ωστόσο, με τη λήψη ορισμένων μέτρων, μπορείτε να αποκτήσετε ένα καλό CTR και να το διατηρήσετε.

Διατήρηση του κοινού:

Το να έχετε ένα καλό CTR δεν συμβάλλει πάντα στο να σας συστήνουν πιο συχνά. Υπάρχουν πάντα περιπτώσεις clickbait που παραπλανούν τους ανθρώπους και τους αναγκάζουν να κάνουν κλικ στη μικρογραφία. Κατά συνέπεια, το YouTube έχει αλλάξει τη στρατηγική του για την προώθηση βίντεο με βάση μόνο ή σε μεγάλο βαθμό το CTR. Είναι πλέον απαραίτητο οι θεατές να παραμένουν για τουλάχιστον το 50% της διάρκειας του βίντεο. Όσο περισσότερο παρακολουθούν το βίντεο και διατηρούν τη διατήρηση, τόσο το καλύτερο για το κανάλι.

Δέσμευση του κοινού:

Η εμπλοκή με το κοινό σας είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τις πιθανότητες προβολής σας. Το YouTube δεν ελέγχει μόνο το CTR και το ποσοστό διατήρησης του κοινού σας, αλλά εξετάζει επίσης τη δέσμευσή σας με το κοινό. Ο αριθμός των σχολίων, των likes και των dislikes παίζει επίσης σημαντικό ρόλο για να λάβετε περισσότερες εντυπώσεις σύμφωνα με τον αλγόριθμο. Ωστόσο, ο ρόλος αυτού του παράγοντα στον αλγόριθμο έχει μειωθεί με την πάροδο του χρόνου. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να διατηρείτε επαρκή δέσμευση με το κοινό σας.

Πώς να διασφαλίσετε ότι τα βίντεό σας είναι σύμφωνα με τον τρέχοντα αλγόριθμο

Εάν είστε χρήστης του YouTube, ιδίως δημιουργός, πιθανόν να σας ιντριγκάρει να μάθετε τα μυστικά του αλγορίθμου του YouTube, σχετικά με το πόσο πιθανό είναι να σας προτείνουν, πού θα τοποθετηθεί το βίντεό σας όταν κάποιος αναζητήσει ένα συγκεκριμένο πράγμα για το οποίο έχετε φτιάξει ένα βίντεο.

Με την πάροδο του χρόνου, το YouTube αλλάζει την πολιτική του για τον καθορισμό του αλγορίθμου. Επί του παρόντος, η έμφαση δίνεται στην απόδοση του βίντεο. Η απόδοση ενός βίντεο αποτελείται από πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν τις πιθανότητες επιτυχίας του, όπως η μικρογραφία, ο τίτλος και η περιγραφή, η εμπλοκή και η διατήρηση του κοινού κ.λπ.

Βασικοί παράγοντες

Τίτλος και περιγραφή βίντεο:

Ο τίτλος και η περιγραφή ενός βίντεο είναι εξίσου κρίσιμοι με τη μικρογραφία. Ο τίτλος πρέπει να είναι ακριβής στο σημείο και να είναι συναρπαστικός. Θα πρέπει να είναι αρκετά πειστικός ώστε να κάνει τους θεατές να κάνουν κλικ στο βίντεο, το οποίο, με τη σειρά του, βοηθά στην αύξηση του CTR σας.Η περιγραφή του βίντεο είναι, ομοίως, ουσιώδης για να δώσετε προσοχή. Η περιοχή περιγραφής δεν παρέχεται μόνο για να συνδέσετε τα κοινωνικά σας δίκτυα, το οποίο, πράγματι, είναι επίσης σημαντικό. Ωστόσο, η περιοχή περιγραφής θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται για να δίνεται μια σωστή και ακριβής αφήγηση σχετικά με το περιεχόμενο του βίντεο. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε παρόμοιες λέξεις-κλειδιά στην περιγραφή όπως και στον τίτλο.

Μέγεθος καναλιού:

Το μέγεθος ενός καναλιού επηρεάζει επίσης τον καθορισμό του αλγορίθμου. Όσο μεγαλύτερο είναι το δίκτυο του καναλιού σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να γίνει χιονοστιβάδα. Ένα κανάλι συγκριτικά μικρότερο από ένα τεράστιο και επιτυχημένο κανάλι μπορεί να έχει υψηλότερο CTR και διατήρηση κοινού, αλλά και πάλι μπορεί να μην εκτοξευθεί με τον ίδιο ρυθμό με το τελευταίο.

Χρήση λέξεων-κλειδιών για τη βελτιστοποίηση των βίντεο σας

Η χρήση λέξεων-κλειδιών σας βοηθά να κατατάσσεστε καλύτερα στα αποτελέσματα αναζήτησης, καθιστώντας το βίντεό σας πιο φιλικό προς το SEO. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) αναφέρεται στη βελτιστοποίηση του βίντεό σας (στην προκειμένη περίπτωση) ώστε να το βοηθήσετε να καταταγεί σε υψηλότερη θέση στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πλατφόρμες για την αναζήτηση λέξεων-κλειδιών, οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν αποτελεσματικές. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε τις λέξεις-κλειδιά στην επιλογή αναζήτησης αυτών των πλατφορμών και να δείτε αν η λέξη-κλειδί είναι πιθανό να έχει σημαντική εμβέλεια ή όχι.

Τελικό συμπέρασμα

Το σπάσιμο του αλγορίθμου είναι ζωτικής σημασίας για το κανάλι σας ως YouTuber για να αναπτύξετε την παρουσία σας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μόλις καταλάβετε την ουσία, είναι πανεύκολο να το κάνετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *