Artificial intelligence: The new Player in Technology

Total
0
Shares
Τεχνητή νοημοσύνη

Τεχνητή νοημοσύνη σημαίνει τόνωση της ανθρώπινης νοημοσύνης στις μηχανές με τον προγραμματισμό τους ώστε να σκέφτονται και να ενεργούν όπως οι άνθρωποι. Αναφέρεται επίσης σε μηχανές οι οποίες θα εκτελούν ενέργειες όπως ένας ανθρώπινος εγκέφαλος, όπως η επίλυση προβλημάτων. Θα πρέπει να είναι έτοιμες να εκλογικεύουν και να εκτελούν ενέργειες για την υλοποίηση ενός επιλεγμένου στόχου.

Περιλαμβάνει τη μηχανική μάθηση, κατά την οποία τα προγράμματα υπολογιστών μαθαίνουν και προσαρμόζονται αυτόματα στα μεταβαλλόμενα δεδομένα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Η βαθιά μάθηση επιτρέπει σε αυτές τις μηχανές να μαθαίνουν αυτόματα απορροφώντας δεδομένα όπως εικόνες, κείμενα και βίντεο.

Τύποι τεχνητής νοημοσύνης (AI)

Η τεχνητή νοημοσύνη χωρίζεται σε αδύναμη και ισχυρή νοημοσύνη. Τα συστήματα με ασθενή νοημοσύνη είναι ικανά να εκτελούν μόνο μία εργασία κάθε φορά. Οι προσωπικοί βοηθοί όπως η Alexa και η Siri ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Τα συστήματα με ισχυρή είναι σύνθετα, πολύπλοκα και μπορούν να εκτελούν πολλαπλές εργασίες όπως οι άνθρωποι. Είναι προγραμματισμένα κατά τρόπο ώστε να χειρίζονται καταστάσεις χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εφαρμογές σε όλους τους τομείς και τις βιομηχανίες. Δοκιμές πραγματοποιούνται με τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της υγείας, όπου τους ανατίθεται η δοσολογία ασθενών με φάρμακα και η διεξαγωγή χειρουργικών επεμβάσεων εντός του χειρουργείου. Τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα γνωρίζουν τεράστια επιτυχία τον τελευταίο καιρό.

Οδηγούμενα από AI, τα αυτοκίνητα αυτά πρέπει να επιλέγουν τις ενέργειές τους, επειδή τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τις ενέργειές τους. Τα συστήματα pc αυτών των αυτοκινούμενων αυτοκινήτων πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα εξωτερικά δεδομένα και να ενεργούν αναλόγως για να αποφύγουν μια σύγκρουση.

Ένας άλλος κλάδος όπου η ΤΝ είναι παρούσα είναι ο τραπεζικός και χρηματοπιστωτικός κλάδος. Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τα τμήματα ανίχνευσης απάτης των τραπεζών, επισημαίνοντας ύποπτες δραστηριότητες, όπως ασυνήθιστες ανοικτές πιστωτικές συναλλαγές και τεράστιες καταθέσεις. Διευκολύνει την εκτίμηση της ζήτησης και της προσφοράς τίτλων, γεγονός που συμβάλλει στην ευκολία των συναλλαγών.

Τεχνητή νοημοσύνη

Αναγνώριση ομιλίας είναι ότι η ικανότητα επεξεργασίας της ανθρώπινης ομιλίας σε γραπτή μορφή με τη χρήση διαδικασίας φυσικής μάθησης. Είναι ενσωματωμένη επειδή η λειτουργία φωνητικής εισαγωγής σε πολυάριθμες κινητές συσκευές. Τα διαδικτυακά ρομπότ συνομιλίας αντικαθιστούν τους ανθρώπινους ανταποκριτές στον κλάδο της εξυπηρέτησης πελατών, αφήνοντας τους χρήστες να επιλέξουν το θέμα που αντιμετωπίζουν για να γνωρίζει το ρομπότ συνομιλίας, και στη συνέχεια παρέχει απαντήσεις που υποστηρίζονται από την κατανόηση των προβλημάτων του χρήστη.

Η όραση υπολογιστών είναι μια τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης όπου οι υπολογιστές μπορούν να αντλούν πληροφορίες από εικόνες, κείμενο μεταξύ άλλων, και να ενεργούν υποστηριζόμενες αυτές τις πληροφορίες. Με τα συνελικτικά νευρωνικά δίκτυα χρησιμοποιείται στην επισήμανση φωτογραφιών, στην ακτινολογική απεικόνιση και σε πολλές άλλες βιομηχανίες.

Οι αλγόριθμοι ΤΝ μπορούν να ανακαλύψουν τάσεις δεδομένων που θα αξιοποιηθούν σε στρατηγικές διασταυρούμενων πωλήσεων με τη χρήση προηγούμενων προτύπων δεδομένων συμπεριφοράς των καταναλωτών. Οι προσθήκες στην κορυφή της διαδικασίας πληρωμής πιστεύουν επίσης στους αλγόριθμους AI.

Το Μπανγκαλόρ και το Χαϊντεραμπάντ είναι τα κέντρα πληροφορικής της Ινδίας, η παρακολούθηση ενός μαθήματος τεχνητής νοημοσύνης στο Μπανγκαλόρ ή μιας εκπαίδευσης τεχνητής νοημοσύνης στο Χαϊντεραμπάντ εκθέτει ένα καλό φάσμα ευκαιριών σταδιοδρομίας, τόσο στην Ινδία όσο και στο εξωτερικό.

Γιατί να σπουδάσετε Τεχνητή Νοημοσύνη;

Οι σπουδές τεχνητής νοημοσύνης προετοιμάζουν κάποιον να γίνει προγραμματιστής με περιέργεια για την έρευνα των νευρωνικών δικτύων, της κβαντικής τεχνητής νοημοσύνης και των διεπαφών ανθρώπου-μηχανής. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να εργαστούν ως μηχανικοί λογισμικού για εταιρείες δημιουργώντας λίστες συστάσεων για αγορές και επεξεργαζόμενοι τεράστια σύνολα δεδομένων. Η εκπαίδευση στην ΤΝ εκθέτει την ευκαιρία να γίνει κάποιος μηχανικός υλικού που αναπτύσσει ρομπότ για οικιακή βοήθεια ή ηλεκτρονικούς βοηθούς στάθμευσης.

Η τεχνητή νοημοσύνη ως τομέας δεν υπήρχε πριν από δέκα χρόνια και αναπτύσσεται συνεχώς ακόμη και σήμερα. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι παραδεκτό ότι διαθέτει τη δυνατότητα να λύσει πολλά από τα τρέχοντα και τα επερχόμενα προβλήματα του κόσμου. Είναι ένας τομέας που εξελίσσεται συνεχώς με διαθέσιμες προοπτικές απασχόλησης, που τώρα ενδεχομένως να γίνει κοινός τόπος μέσα στο μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *