Amazon Web Services (AWS) Summary

Total
0
Shares
Amazon Web Services (AWS) Περίληψη

Εισαγωγή Amazon AWS

Οι υπηρεσίες Amazon Web Services (ή AWS για συντομία) είναι θυγατρική της Amazon: της τεράστιας παγκόσμιας εταιρείας τεχνολογίας που είναι κυρίως γνωστή για το ηλεκτρονικό εμπόριο και σας επιτρέπει να αγοράζετε μερικά από τα αγαπημένα σας πράγματα online.

Ωστόσο, η Amazon έχει εισέλθει πρόσφατα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και – με τη βοήθεια της AWS – του υπολογιστικού νέφους. Η AWS παρέχει on-demand πλατφόρμες & APIs υπολογιστικού νέφους. Αυτή η πλατφόρμα υπολογιστικού νέφους είναι διαθέσιμη για χρήση από ιδιώτες, αλλά το υπολογιστικό νέφος AWS είναι επίσης διαθέσιμο για χρήση από εταιρείες, ακόμη και από κυβερνήσεις.

Οι υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους AWS είναι διαθέσιμες σε περισσότερες από εκατόν ενενήντα χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες νέφους και τα εργαλεία κατανεμημένου υπολογισμού είναι διαθέσιμα τόσο με επιλογές συνδρομής επί πληρωμή όσο και με μια δωρεάν βαθμίδα. Αν θέλετε να ξεκινήσετε την πρακτική σας εξάσκηση με το υπολογιστικό νέφος AWS, μπορείτε να μεταβείτε στη διεύθυνση aws.amazon.com και να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό δωρεάν βαθμίδας.

Οι υπηρεσίες Amazon Web Services έχουν αποφέρει στην Amazon περίπου 46 δισεκατομμύρια δολάρια των Ηνωμένων Πολιτειών το δύο χιλιάδες είκοσι, παράγοντας 13 δισεκατομμύρια δολάρια το ίδιο έτος. Ακόμη και ως θυγατρική της Amazon, η AWS έχει τις δικές της θυγατρικές που πρέπει να προσέχει. Μία από αυτές τις θυγατρικές είναι το Twitch: μια αμερικανική υπηρεσία ζωντανής ροής βίντεο που επικεντρώνεται κυρίως στο gaming & esports, αλλά χρησιμοποιείται και για άλλα πράγματα από δημιουργούς παγκοσμίως, όπως μουσικές εκπομπές και blogs “στην πραγματική ζωή”.

Παρόλο που η AWS ξεκίνησε αρχικά τον Ιούλιο του δύο χιλιάδες δύο, το τμήμα υπολογιστικού νέφους της εταιρείας δημιουργήθηκε αργότερα, τον Μάρτιο του δύο χιλιάδες έξι. Σήμερα, η AWS είναι μια εξαιρετικά αξιόπιστη, χαμηλού κόστους πλατφόρμα υπολογιστικής υποδομής που είναι σε θέση να επιτρέπει στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιούν το σύννεφο.

Η AWS διαθέτει φάρμες διακομιστών (μια συλλογή από διακομιστές υπολογιστών που συνεργάζονται για να εκτελούν λειτουργίες πολύ πέρα από αυτές που μπορεί να εκτελέσει κάθε μεμονωμένος υπολογιστής) σε όλο τον κόσμο. Από το δύο χιλιάδες δεκαεπτά, η AWS – και κατ’ επέκταση η Amazon – κατέχει μία από τις πιο εκτεταμένες υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους στον κόσμο, με πάνω από το τριάντα τρία τοις εκατό όλων των υπηρεσιών νέφους IaaS (Infrastructure as a Service) και PaaS (Platform as a Service) υπό τις υπηρεσίες Amazon Web Services. Το Microsoft Azure, ένας από τους σημαντικότερους ανταγωνιστές της AWS στον τομέα του υπολογιστικού νέφους, κατέχει μόνο το 18% των υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους IaaS και PaaS.

Τι είναι το Cloud Computing;

Τι είναι λοιπόν το cloud computing και γιατί είναι τόσο σημαντικό που οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δώσουν δισεκατομμύρια στην Amazon για την πλατφόρμα cloud της. Λοιπόν, η AWS δίνει έναν αρκετά καλό ορισμό για το τι είναι:

Το υπολογιστικό νέφος είναι η κατά παραγγελία παροχή πόρων πληροφορικής μέσω του Διαδικτύου με τιμολόγηση pay-as-you-go. Αντί να αγοράζετε, να κατέχετε και να συντηρείτε φυσικά κέντρα δεδομένων και διακομιστές, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε τεχνολογικές υπηρεσίες, όπως υπολογιστική ισχύ, αποθήκευση και βάσεις δεδομένων, σε βάση ανάγκης από έναν πάροχο cloud.

Πολλοί οργανισμοί βλέπουν το cloud computing ως έναν τρόπο για να επιταχύνουν τις δικές τους επιχειρηματικές πρακτικές και να εξοικονομήσουν χρήματα από τη συντήρηση φυσικών υπολογιστών ή την εξεύρεση χώρου για διακομιστές. Ορισμένες εταιρείες μπορεί να χρησιμοποιούν το cloud computing για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων και των πληροφοριών τους. Άλλες μπορεί να επιθυμούν ένα σύστημα για σύνδεση μέσω του διαδικτύου, το οποίο θα σας επιτρέπει να αναπτύσσετε και να δοκιμάζετε λογισμικό εκτός του χώρου σας. Οι εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών χρησιμοποιούν τη δύναμη του υπολογιστικού νέφους για ανίχνευση και πρόληψη σε πραγματικό χρόνο.

AWS Pop-up Lofts

Η AWS διαθέτει επίσης κάποιες φυσικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο για επιχειρηματίες και προγραμματιστές που θέλουν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ιστού, γνωστές ως “pop-up lofts”. Οι επισκέπτες σε αυτές τις σοφίτες μπορούν να εργαστούν, να χαλαρώσουν ή να μάθουν περισσότερα για όλα όσα μπορούν να κάνουν με τα εργαλεία της Amazon Web Service. Το πρώτο pop-up loft έγινε από την AWS τον Ιούνιο του δύο χιλιάδες δεκατέσσερα στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Μπορείτε να επισκεφθείτε πολλές από αυτές τις σοφίτες με την ησυχία σας, αλλά ορισμένες από αυτές δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες. Οι pop-up σοφίτες στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο έχουν κλείσει επ’ αόριστον λόγω της τρέχουσας πανδημίας COVID-19, αλλά άλλες εξακολουθούν να είναι ανοιχτές με περιορισμένη χωρητικότητα.

Φιλανθρωπικό έργο

Το 2017, η AWS κατάφερε να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα με την ονομασία AWS re/Start στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρόγραμμα re/Start δημιουργήθηκε που επιτρέπει σε νέους ενήλικες και βετεράνους του στρατού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο να μάθουν δεξιότητες καριέρας που σχετίζονται με την τεχνολογία και βασίζονται στις υπηρεσίες Amazon Web Services. Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί με στόχο νέους από μειονεκτούντα και μη προνομιούχα περιβάλλοντα.

Η AWS έχει επίσης εργαστεί για την προστασία του περιβάλλοντος ως άλλη πράξη φιλανθρωπίας. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η Amazon Web Services δεσμεύτηκε να εργαστεί για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα και την κλιματική ουδετερότητα για τα κέντρα δεδομένων της μέχρι τις δύο χιλιάδες τριάντα. Εάν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες cloud της Amazon γνωρίζοντας ότι οι προσπάθειές τους θα έχουν ελάχιστες έως μηδαμινές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *