4 SEO Tips for Local Businesses

Total
0
Shares
4 συμβουλές SEO για τοπικές επιχειρήσεις

Θέλετε να τοποθετήσετε την επιχείρησή σας στη Google, αλλά μέχρι στιγμής, το μόνο που βλέπετε είναι οι ανταγωνιστές σας στην πρώτη σελίδα της μηχανής αναζήτησης; Να ξέρετε ότι αυτό σημαίνει ότι χάνετε πωλήσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν την ιστορία της επιχείρησής σας. Μερικές συναρπαστικές συμβουλές είναι να δημιουργήσετε προφίλ στο Google My Business και να επιλέξετε μια εταιρεία δημιουργίας ιστότοπου για να φτιάξει έναν επαγγελματικό ιστότοπο για την επιχείρησή σας.

Θα μιλήσουμε για αυτό καλύτερα σε όλη τη διάρκεια του κειμένου μας. Δείτε μερικές συμβουλές SEO που μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να εμφανιστεί στην πιο κρίσιμη βιτρίνα του διαδικτύου!

Συμβουλή #1: Δημιουργήστε ένα προφίλ Google My Business

Το Google My Business είναι ένα δωρεάν και εύχρηστο εργαλείο για να εμφανιστείτε στο Google οργανικά (όταν δεν χρειάζεται να πληρώσετε για την προβολή ή να κάνετε κλικ στη διαφήμισή σας). Μπορεί να μην έχετε ιδέα περί τίνος πρόκειται, αλλά μην ανησυχείτε, η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Ανοίξτε τη μηχανή αναζήτησης της Google και πληκτρολογήστε Google My Business, ανοίξτε την πρώτη απάντηση που δεν χαρακτηρίζεται ως διαφήμιση και ξεκινήστε την εγγραφή ή μπορείτε απλώς να προσλάβετε έναν μεταπωλητή SEO για να κάνει όλη τη δουλειά SEO για εσάς.

Να θυμάστε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε τα στοιχεία της επιχείρησής σας και όχι τα προσωπικά σας στοιχεία. Όσο πιο πλήρες είναι το προφίλ σας, τόσο πιο πιθανό είναι να προσεγγίσετε τους τοπικούς σας πελάτες. Στην εγγραφή σας, χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν λιγότερες κατηγορίες. Επιλέξτε μόνο ό,τι ταιριάζει στην επιχείρησή σας και σκεφτείτε πώς θα μπορούσε να σας βρει ο πελάτης σας. Η χρήση των σωστών κατηγοριών είναι ζωτικής σημασίας για να εμφανιστείτε τη σωστή στιγμή στο ιδανικό κοινό.

Συμπεριλάβετε πραγματικές φωτογραφίες και μην αφήνετε αυτή τη διαδικασία για αργότερα. Είναι σύνηθες οι άνθρωποι να περιμένουν μια άλλη ευκαιρία για να ολοκληρώσουν το προφίλ και να μην το κάνουν ποτέ. Τοποθετήστε φωτογραφίες από την πρόσοψη της επιχείρησής σας, το εσωτερικό, την αίθουσα αναμονής, το περιβάλλον εξυπηρέτησης και, αν θέλετε, συμπεριλάβετε φωτογραφίες πριν και μετά από κάποια υπηρεσία (αν αυτό είναι το είδος της εμπειρίας που παρέχει η επιχείρησή σας). Χρησιμοποιήστε φωτεινές φωτογραφίες, καλής ανάλυσης.

Συμβουλή #2: Δημιουργήστε προφίλ με πληροφορίες σε τοπικούς ιστότοπους παραπομπών

Το Instagram, το Facebook, το Expedia και το Tripadvisor είναι μερικοί ιστότοποι που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα προφίλ και να συμπεριλάβετε πληροφορίες διεύθυνσης. Χρησιμοποιείτε πάντα λέξεις-κλειδιά σχετικά με την υπηρεσία σας και αφήστε τη διεύθυνση ενημερωμένη, μαζί με το WhatsApp και τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Μην ξεχνάτε να εισάγετε την πόλη και την πολιτεία κατά την εισαγωγή της διεύθυνσης. Να θυμάστε ότι άνθρωποι από όλη τη χώρα θα παρακολουθούν και ότι υπάρχουν πόλεις με τα ίδια ονόματα δρόμων και γειτονιών. Κάντε το εύκολο.

Συμβουλή #3: Επισημάνετε τις υπηρεσίες σας σε όλα τα προφίλ

Όταν ένα άτομο πραγματοποιεί μια αναζήτηση, συνήθως αναζητά μια υπηρεσία ή ένα προϊόν, όχι μια εταιρεία. Να θυμάστε πάντα να χρησιμοποιείτε τις βασικές σας υπηρεσίες σε όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας.

Εάν η επιχείρησή σας είναι κομμωτήριο, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο τόσο για τη Google όσο και για τους πελάτες που δεν γνωρίζουν την επιχείρησή σας να καταλάβουν τι κάνετε. Χρησιμοποιήστε όρους που καθιστούν σαφή τη δραστηριότητά σας, όπως κομμωτήριο – Studio Salma. Μια απλή αλλαγή μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων που οδηγούν στο κομμωτήριό σας.

Επίσης, συμπεριλάβετε λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες σας μέσα στο προφίλ σας. Αντί να βάζετε γενικές πληροφορίες όπως “Κούρεμα γυναικών και ανδρών”, αναδείξτε τις ειδικότητές σας: “Κομμωτήριο που ειδικεύεται σε κοψίματα για σπαστά, κυματιστά και σγουρά μαλλιά” μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε ένα κοινό που δεν θα είχε πρόβλημα να πάει λίγο πιο μακριά για να λάβει εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Αν και το παράδειγμα ήταν ένα κομμωτήριο, η ίδια τεχνική μπορεί να ακολουθηθεί από συνεργεία αυτοκινήτων, εστιατόρια, υαλοπωλεία και άλλες τοπικές επιχειρήσεις, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι να μπείτε στη θέση του πελάτη για να καταλάβετε πώς θα πραγματοποιούσε την αναζήτησή του.

Συμβουλή #4: Δημιουργήστε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας

Αν πιστεύετε ότι το προϊόν σας δεν μπορεί να πωληθεί στο διαδίκτυο (κάτι που μάλλον δεν ισχύει), δημιουργήστε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας. Αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό, αναζητήστε επαγγελματίες με γνώσεις στη δημιουργία ιστότοπων και στη βελτιστοποίηση ιστότοπων για τη Google.

Αν θέλετε να το κάνετε αυτό με τον καλύτερο τρόπο και να αποφύγετε την εκ νέου επεξεργασία, αναζητήστε ένα πρακτορείο SEO πριν ξεκινήσετε την ιστοσελίδα σας. Είναι πιθανό το ίδιο το πρακτορείο να αναλάβει την ανάπτυξη ή να συστήσει έναν εξειδικευμένο επαγγελματία για τη δημιουργία του ιστότοπού σας ακολουθώντας όλες τις οδηγίες της Google. Αν έχετε ήδη έτοιμο έναν ιστότοπο, αναζητήστε έναν τοπικό ειδικό SEO και ένα πρακτορείο ψηφιακού μάρκετινγκ που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε συνάφεια στην πόλη σας.

Μέσω των κοινωνικών δικτύων, της δημιουργίας σχετικού περιεχομένου για τον ιστότοπό σας, των συνεργασιών με τοπικούς παράγοντες επιρροής, της διαφήμισης σε πύλες της περιοχής σας και της σειράς για την επιχείρησή σας που δημοσιεύεται σε σχετικούς ιστότοπους για το κοινό-στόχο σας, θα είναι δυνατόν να αποκτήσετε συστάσεις και συνδέσμους που θα παραπέμπουν στον ιστότοπό σας και θα δίνουν στην Google το σήμα ότι είστε η απάντηση που αναζητούν οι πελάτες σας. Ορισμένες τοπικές στρατηγικές SEO μπορεί να χρειαστούν μήνες για να αποδώσουν καλά αποτελέσματα, αλλά όταν έχετε την υποστήριξη ειδικών, το αποτέλεσμα αυτό τείνει να έρθει πιο γρήγορα και να είναι πολύ πιο ακριβές και επαρκές για τους στόχους σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *